Стартира третото издание на Миндя рок фест
Стартира третото издание на Миндя рок фест / Дарик В. Търново

Десет рок и блус групи ще се включат в третото издание на Миндя рок фест, което ще се проведе днес и утре, съобщи политологът професор Евгений Дайнов, който е сред организаторите. Сцената на фестa е разположена на централния площад в Миндя, на който се очаква да се съберат над 2000 фенове на рока.

По традиция проявата ще открие около 17, 30 часа кметът на селото Иван Иванов, веднага след това на сцената ще излезе местният хор"Веселина". В 18 часа започват групите, като първи са "Черноризец" /Г. Оряховица/, следвани от "ADD GROOVE" /София/, "Мурзилка" /Велико Търново/ БГ -бенда на Ивайло Крайчовски и "Силует".

Утре през деня ще се представят фолклорни състави от съседните села, а от 18 часа ще стартира горнооряховската група "Демоде". След нея са "Севи бенд", "Магистри" и "Блус трафик", а финалът е за блус- бенда на Васко Кръпката. За първи път Миндя рок фест ще протече в два дни, информира още професор Дайнов. Той припомни, че идеята за фестивала е на английските заселници Ана и Томас, които преди три години финансират първото издание, в което са се включили три групи. През 2010 средствата са събрани от жители на селото. През тази парите са осигурени от спонсори, чрез нарочно създадената фондация с председател Станимир Габровски.