Стара техника мъчи Общински пътнически транспорт
Стара техника мъчи Общински пътнически транспорт / DarikNews.bg
Изнервени граждани сигнализират, че има проблеми с градския транспорт. Автобус номер 2 в 7:00 часа не минал по спирките, не се появил и следващият по график в 7:20 часа. Премръзналите и ядосани хора тръгнали пеша на работа. Същата била ситуацията и предния ден.

Повече от половината габровци вървят пеш, само 5% използват градския транспорт

Зам.-управителят на „Общински пътнически транспорт“ Детелин Цветков обясни, че във фирмата много добре знаят за проблема.

„Хората се оплакват не само на вас. Моят телефон не спира да звъни. Обяснявам на хората, че заради студа много от автобусите ни аварират, и икарусите, и мановете. Те са стари и амортизирани. Има проблеми по въздушните системи, замръзват. Автобусите закъсват по обръщалата, а и не само там. Два дни е така, не само с двойката, но и по други линии. Правим всичко възможно да отстраним проблема, но не можем да покрием всички линии. Правим размествания на графика и маршрутите, за да можем да обслужим всички квартали, макар и със закъснение. Проблемът не е толкова заради студа, а заради остарялата техника. Трябва да си подменим автопарка и всичко ще се уреди. Иначе улиците са добре почистени.“

Електробусът е ново поколение тролейбус

Остава надеждата времето да се постопли и графикът на градския транспорт ще се нормализира. И дано най-сетне да пристигнат дългоочакваните 14 чисто нови електробуси и автобуси.
 

Нови превозни средства
БГНЕС


Източник: вестник „100 вести"