Ще глобяват хората, разлепващи предизборни материали в Габрово
Ще глобяват хората, разлепващи предизборни материали в Габрово / netinfo

Община Габрово ще следи и контролира физическите лица, разлепващи агитационни материали на нерегламентирани места, предупреди кметът Томислав Дончев. До това решение се е стигнало след  анализ на всички наказателни постановления от предишни избори и проблемите, които е имало. Ние сме се постарали да усъвършенстваме начина, по който се пишат актове и се залавят нарушители, каза Дончев.

За следенето и контрола върху хората, разлепващи плакатите, ще отговарят служителите на Общински инспекторат, които ще дават и нощни дежурства. Ще се използва и трасето за видеонаблюдение в централната градска част. Глобата за първо нарушение е до 1000 лева, за всяко следващо - до 6 хиляди.

С представителите на политическите сили е проведен разговор относно мерките за осигуряване чистотата и приветливостта на града по време на предизборната кампания. Особен цинизъм е от лицата, които трябва да отстояват интересите на хората, да допринасят за тапицирането на града с разноцветни и понякога не добре изглеждащи плакати, със сигурност на неподходящи места, коментира Дончев. Той е запознал партиите с издадената заповед с регламентираните места за лепене на агитационни материали, както и със съответните общински наредби.