Регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и в Габрово
Регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и в Габрово / Дарик Габрово

Регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация бе учредена днес в Габрово. Специално за събитието в града дойде и председателят на БХРА Благой Рагин. Той представи дейността на организацията, като подчерта, че тя съществува  вече 20 години и има над 1200 члена. Основно асоциацията участва в национални и международни програми; организира срещи,  дава становища по проекти на закони и други нормативни актове, свързани с туризма. Организацията подпомага  развитието на хотелиерството и ресторантьорството в България. Сред целите са популяризиране постиженията и възможностите на своите членове в чужбина.

2013-та година е посветена на културния и спа туризъм. По този повод през април ще бъде направен инфотур на 5-6 френски туроператорски фирми. Асоциацията е подготвила маршрут, включващ Пловдив, Хисар, Казанлък и Велико Търново.

Регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и в Габрово
netinfo

"След учредяване на местната структура на организацията обаче вече трябва да помислим, как да не минаваме транзит, а в маршрутите да влиза и Габрово. Всичко зависи от колегите, от местната администрация. Искаме това посещение, на тези французи, да бъде един малък празник, защото Франция е номер 1 в световния културен туризъм и те, ако кажат една добра дума за нас, на нея ще повярват много повече, отколкото на нашата", коментира Рагин и добави, че през септември се очаква втори тур от 16 френски туроператорски фирми.

"В свободния пазар всеки може да се бори, за да успее, ако чака на готово - не става", заключи Благой Рагин.

Регионалната структура на БХРА в Габрово е 31-та в страната. В нея за сега се включиха 12 хотелиери, ресторантьори и представители на туроператори. За председател бе избрана Ели Петрова. Останалите членове на ръководството са Виолета Петрова и Мирена Живкова.