Поредно занятие на тема „Оказване на първа долекарска помощ“ в Детско полицейско управление-Севлиево
Поредно занятие на тема „Оказване на първа долекарска помощ“ в Детско полицейско управление-Севлиево / ОДМВР Габрово
„Първа помощ при кръвотечение от носа и при порезни рани“ бе темата, с която се запознаха доброволците от Детско полицейско управление-Севлиево.  

Занятието бе част от редовното обучение, през което преминават четвъртокласници от СУ „Васил Левски“ в Севлиево в рамките на националната програма „Детско полицейско управление“.

Мария от МБЧК-Габрово обсъди с децата как да реагират при инцидент, съпроводен с кръвотечение от носа, как да избягват подобни ситуации и как да окажат първа помощ в случай на нужда. Малките полицаи научиха и как да обработят и превържат порезна рана. В края на часа децата си припомниха основните правила при подаване на сигнал на тел.112.
 
Четвъртокласници от НУ „Васил Левски“-Габрово, ОУ „Васил Левски“-Севлиево, СУ „П. Р. Славейков“-Трявна и СУ „Максим Райкович“-Дряново за втора година участват в образователни занимания по програма „Детско полицейско управление“.

Под формата на образователни игри и практически занимания, децата се обучават в пет модула „Социални умения“, „Оказване на първа долекарска помощ“ , „Детска полицейска лична защита“, „Безопасност на движението“ и „Етика и право“.