Приключенски парк Незабравка бе открит край Поповци
Приключенски парк Незабравка бе открит край Поповци / Личен Архив

Приключенски парк "Незебравка" бе открит край габровското село Поповци.
Идеята за неговото създаване се появила преди по-малко от година. Целта била пространството около хотела да се оформи като парк за игри, за открита сцена, за прожекции на филми на голям екран, за летни дискотеки. Първоначалната идея била за изграждането на амфитеатър.  Създателите на парка успели да направят всичко така, че да е част от природата, с минимално вмешателство в нея. Дори и пейките на амфитеатъра са изградени върху дървени подпори.

„В момента пускаме само първия етап на парка – от пътя нагоре", информира Иван Лесев, който е инициатор и инвеститор.

Все още не е оформена инфраструктурата под пътя, където има още 13 дка земя. Предвижда се многосезонна пързалка, върху която да може да се развива скорост от 30-40 км в час, езеро с блъскащи се лодки, мини зоологическа градина. Ще има и природен парк, в който ще бъдат показани над 100 вида дървета с чисто познавателна цел - блатен кипарис, който е изключително рядко срещан вид,  американска секвоя и много други екземпляри. Природният парк ще бъде организиран с велоалеи, с пейки за отдих под сенките на дърветата.
В момента е пусната в действие площ от 11 дка, предстои в най-скоро време да заработят атракциите върху още 13 дка, след което ще бъдат разработени още 28 дка около хотел „Незабравка“.