Поставят пътни знаци със слънчеви батерии на пешеходни пътеки в Трявна
Поставят пътни знаци със слънчеви батерии на пешеходни пътеки в Трявна / Община Трявна

Започна поставянето на пътни знаци със слънчеви батерии на пешеходни пътеки в община Трявна с цел повишаване безопасността на пешеходците.

Първите два знака вече са монтирани на главен път III-552 Трявна - Габрово в района на Спортен комплекс "Ангел Кънчев", гр.Трявна. По решение на Комисията по безопасност и организация на движението фотосоларни знаци ще бъдат поставени и на пешеходната пътека на ул. "Стара планина" до ЖП-прелеза.

До края на месец септември 2016 г. предстои и изграждане на три повдигнати пешеходни пътеки - на главен път III-552 Трявна - Габрово в района на Спортен комплекс "Ангел Кънчев", на главен път III-609 Трявна - Габрово в района на кв. Божковци и кв. Демиев хан.

Съвместните действия на Община Трявна, АПИ и Пътна полиция са част от дългосрочна стратегия за повишаване на безопасността по улиците в общината.

През 2017 г. ще продължи поставянето на фотосоларни знаци на пешеходните пътеки в Трявна, изграждането на повдигнати пешеходни пътеки, а освен това се обсъждат възможностите за въвеждане на система за видеонаблюдение на някои от възловите места в общината.