Показват 26 трофеи на благороден елен и 1 на елен-лопатар на регионална ловна експозиция
Показват 26 трофеи на благороден елен и 1 на елен-лопатар на регионална ловна експозиция / 100 вести

26 трофеи на благороден елен и 1 на елен-лопатар показа на регионална ловна експозиция в Габрово Северноцентралното държавно предприятие (СЦДП). Трофеите, оценени със 10 златни, 9 сребърни и 8 бронзови медала, са добити тази есен в териториалните поделения на предприятието - районите на ловните стопанства „Росица”-Лъгът, „Дунав”-Русе, „Воден-Ири Хисар” и „Каракуз”, ДГС „Сеслав” и в държавния дивечовъден участък „Осенари-Кладни дял” към ДЛС "Болярка" - Велико Търново.

Статията е водеща за вестник "100 вести" днес. Изданието предлага още интересни за широката публика теми.

Вчера над 130 полицаи от Областната дирекция на МВР в Габрово и полицейските управления в Севлиево, Дряново и Трявна се включиха в протеста пред Народното събрание в София.

85 години от рождението на Митко Палаузов се навършиха вчера. Най-малкият партизанин е роден в севлиевското село Енев рът на 8 ноември 1930 г. Той и майка му Ганка са убити от жандармерийска рота в партизанската землянката на Осеникова поляна на 1 април 1944 г.

"Народът е винаги мъдър! Политиците не знаят какво да правят с мъдростта на народа" - Николай Сираков, областен управител казва това в интервю за вестник "100 вести" днес.

"Имам чувството, че ние не разбираме какво представлява или не намираме верния прочит на този процес, наречен избори. Доказателство за това е, че вече всяка година, а напоследък и два пъти в годината, правим избори. Когато не си си научил урока, той се повтаря все по-често и по-често. А дано го научим този урок!"