„Отново бие първият звънец”
„Отново бие първият звънец” / РБ Априлов-Палаузов

На 14 септември, с начало 11.00 часа в зоната за „буккросинг“, четене и социален живот, разположена около къщичката за книги в парковото пространство зад Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов” усмихнати млади хора, учители, граждани и библиотекари отбелязаха новото начало на поредната учебна година в България, а и в много други европейски страни.

Младежите четоха текстове, свързани с темата за училището, ученето, вълненията около първия учебен ден и значението на образованието в живота на хората.

Шейда Велева, ученик в Национална Априловска гимназия и доброволец на библиотеката направи кратко встъпление с информация за това кога започва учебната година в повечето европейски страни.

Йоана, Любка, Полина, Виктория, Красимира, Весела, Мария Иваничкова и Мария Момчилова споделиха стихове и текстове на български, руски, испански, немски език за да подчертаят общия стремеж на хората към просвета.

Анелия Мутафчиева, координатор на доброволческия клуб пожела „На добър час” на младежите, на учителите в лицето на техните представители Маазат Чаринова, Пенка Петрова, Снежанка Барболова-Трашлиева, на своите колеги библиотекари със стиха на Дамян Дамянов:

Дорде умреме, ний сме ученици…
и този свят край нас е клас голям.
Отсъствия не извиняват там,
за всяка грешка пишат единица!
И цял живот ще си я носиш ти
и ранна есен ще те връхлети,
ако във тебе младостта не свети!…”

Учителят Снежанка Барболова благодари за проявената инициатива и отново пожела „На добър час” на ученици, доброволци, колеги и библиотекари.

Екипът на библиотеката пожелава „На добър час и успехи“ на всички ученици и преподаватели през учебната 2017- 2018 година, на всички граждани на Габровска област, на България и Европа.