Оправдаха Владимир Иванов, обвинен в нараняването на световния шампион по борба Михаил Ганев
Оправдаха Владимир Иванов, обвинен в нараняването на световния шампион по борба Михаил Ганев / Дарик Габрово, архив

31 годишният Владимир Иванов бе оправдан днес от Габровски районен съд по обвинението за причиняване на средна телесна повреда на световния шампион по борба Михаил Ганев. Според магистратите доказателствата са противоречиви и взаимноизключващи се. Не може категорично да се обоснове виновно поведение, обяви съдът. По обвинението за държане на високорискови вещества на Владимир бе наложено административно наказание - глоба в размер на 1000 лв.Решението ще бъде протестирано от прокуратурата в законоустановения срок.

Инцидентът стана около 5 ч на 26 декември м. г. в габровския бар "Текила". Тогава при масово сбиване Михаил Ганев получи 6 наранявания с нож и дълго време се възстановява в болница. За случилото се бе задържан 31 годишния Владимир Иванов, който прекара 44 дни в ареста. Подсъдимият също пострада при сбиването. Той получи прорезни рани на двете ръце, както и синини.

 По време на днешното заседание бяха изслушани 3 свидетели, вещите лица, както и самият Владимир. Световният шампион по борба не се яви, бе представляван от  адвокат. Подсъдимият разказа за случилото се, като за някои от подробностите, упоменати от него при разпита в полицията, нямаше спомен. "Сбутахме се с човек от компанията на Ганев /Мирослав Ботев/, разменихме си обидни реплики,  получих удар от друг и падайки повлякох Мирослав. След това него го изправиха, а мен започнаха да ритат. Получавах удари от всякъде - бяха повече от 3-4-ма", разказа Иванов. По неговите думи пълзейки успял да излезе извън заведението, където боят продължил, тогава видял нож в ръката на един от мъжете и го издърпал. За станалото след това Владимир нямаше спомен. Според него няколко пъти по време на сбиването е губил съзнание. В показанията си пред полицията обаче Иванов е споменал, че издърпвайки ножа е започнал да го размахва. Изхвърлил го е преди да се качи в  такси. По отношение на обвинението за притежание на марихуана, подсъдимият обясни, че е бил обискиран в полицията в различни кабинети, но нищо не е открито. По-късно на масата в един от кабинетите му е показана кутия цигари, която той разпознал като своя. От нея е извадено пликче с 1-2 грама марихуана. За нея подсъдимият не даде никакви обяснения, нито предположения.