Общински съветник от Севлиево дължал 10 хил. лв. данъци
Общински съветник от Севлиево дължал 10 хил. лв. данъци / netinfo

Общински съветник от Севлиево дължал на хазната над 10 000 лева местни данъци и такси. Информацията бе съобщена по време на месечната пресконференция на общинското ръководство с медиите. Името на задлъжнелия парламентарист, както и какъв е периодът на закъснението обаче бяха запазени в тайна. Три дни, след като от общинската администрация изпратили на недобросъвестния законотворец писмена покана, той е внесъл  немалката сума в местната данъчна служба.

Изпращането на покани за доброволно издължаване до всички длъжници е част от антикризисните мерки на Община Севлиево. Според ръководството на администрацията те вече дават своя резултат, особено по отношение на оптимизиране на разходната част и по попълване на приходната част на бюджета и увеличаване събираемостта на голяма част от данъците. Зам.-кметът Полина Косева обяви, че е в ход подготовката на процедура за събиране на дължимите суми чрез съдия изпълнител.

Въпреки това, тя е категорична, че все пак на първо място е поставено чувството на отговорност и желанието на севлиевци да си платят данъците. Тя припомня на севлиевци да плащат своевременно всички дължими такси - за паркоместа, за радиоточките и други, ако искат да получават добра услуга.