Игрище на стадион "Христо Ботев"
Игрище на стадион "Христо Ботев" / DarikNews.bg

Изискването и събирането на такси за използване на терена с изкуствена трева в Спортен комплекс „Христо Ботев“ от страна на неупълномощени за това лица е неправомерно. Това обявиха от Община Габрово във връзка с постъпилите сигнали за нередности. От администрацията се заканиха, че ще сезира компетентните органи.

Съгласно утвърден график, свободен достъп за граждани до терена с изкуствена трева в Спортен комплекс „Христо Ботев“ е всеки работен ден в часовия диапазон от 12.00 до 14.00 часа.

В часовете от 16.00 до 19.00 часа, теренът се използва безвъзмездно от лицензираните футболни клубове като Община Габрово не събира такси за платен достъп. 

В часовете от 19.00 до 21.00 часа, мъжките отбори на ФК „Янтра Габрово“ и ФК „Янтра 1919“ използват ½ от терена в комплекса напълно безплатно.

Във всички останали часове от седмицата, достъпът до терена е срещу заплащане, съгласно утвърдените такси в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на община Габрово. Заплащането се прави на място на служителя на „Общински спортни имоти“. В почивните дни теренът се използва безплатно само за домакинските срещи на габровските отбори при подрастващите.

От Община Габрово подчертават, че подкрепят развитието на детско-юношеските и мъжките футболни формации и насърчава активното използване на наличната спорта база при спазването на утвърдените за това правила.