Иван Ценов ще открие новото игрище на стадион Христо Ботев
Иван Ценов ще открие новото игрище на стадион Христо Ботев / Община Габрово

 

Заместник- министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов днес от 10 часа ще открие новото тренировъчно игрище с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев" в Габрово.

Непосредствено след откриването, в демострационен двубой на новия терен ще се срещнат детските отбори на футболните клубове „Янтра 1919" и „Орловец 94".

Обектът е финансиран със средства от бюджета на Община Габрово и е на стойност 538 144 лева, а негов изпълнител е Консорциум „Спорткомерс Интерпром".

Реконструкцията на терена започна през септември миналата година. Основните ремонтите дейности включваха отнемане на съществуващата стара шамотна настилка, полагане и трамбоване на основа от каменна фракция и кариерен пясък, полагане на геотекстил, върху който е поставено сертифицирано изкуствено тревно покритие, насипано с кварцов пясък и гумени гранули.  

Допълнително са направени надстройка на оградата на терена и асфалтова алея към сградата на спортното хале, върху която са монтирани три сектора трибуни с пластмасови седалки. Поставени са и стълбове за осветление с над 20 броя прожектори, които мога да функционират на сектори. 

В договора за изпълнение на реконструкцията на тренировъчното игрище са заложени гаранционни срокове за дейностите и за изкуствената тревна настилка.