Над 2 хил. души повече са посетили Националния музей на образованието
Над 2 хил. души повече са посетили Националния музей на образованието / netinfo

Над 2 хил. души повече са посетили Националния музей на образованието през изминалата година, съобщават от културната институция. Общият брой на туристите е 12527. От тях голям брой заемат организираните посещения на ученици- общо 6 584 деца от началната и средната степен на образование.

Сред чуждестранните групи, най- голяма част са чуждите студенти, които изучават български език от Молдова и Украйна. “Голям интерс предизвика музеят в участниците от Международната конференция, посветена на образованието, която се проведе през октомври в Габрово. Тогава имахме гости от Франция, Словения и Сърбия”, каза Любка Тинчева от Mузея на образованието.

През 2008 година е регистриран по- голям брой на индувидуалните туристи- семейства с деца. От изложбите, най- много посетители е имала експозицията, посветена на 215 години от рождението на Неофит Рилски. Тя е посетена от почти 300 души. Следват изложбите за Васил Левски и за годината на Русия в България.

2009 година ще премине под знака на 220 години от рождението на Васил Априлов. От музея предвиждат организирането на изложби, представяне на мултимедиен продукт и каталог.