Млад мъж осъди Районен съд Севлиево, институцията трябва да плати 10 хил. лв.
Млад мъж осъди Районен съд Севлиево, институцията трябва да плати 10 хил. лв. / 100 вести

Севлиевец с физическо увреждане и 100% намалена трудоспособност осъди местния съд да му плати 10 000 лева неимуществени вреди за дискриминация по признак на увреждане. Младият мъж се придвижвал с инвалидна количка и колкото пъти понечвал да влезе по работа в Районния съд в Севлиево, толкова пъти се налагало други хора да го носят на ръце, за да преодолее липсата на достъпен вход.

Статията е водеща за вестник "100 вести" днес. Изданието продължава с тема от съда:

Вчера севлиевският Районен съд призна за виновен 22-годишен севлиевец, който това лято катастрофира с товарен „Фолксваген Транспортер“, потрошавайки габровско семейство в тяхното пътно платно. Младежът няма да ходи в затвора, но ще плати солидна глоба – 1200 лева.

Шест предложения на млад предприемач по съвместната програма на общините Тун и Габрово „Start Up“ са допуснати до разработване на бизнес план, съобщават от общинската администрация в Габрово.

Правителството и мнозинството, което го поддържа, са нестабилни, категорично е мнението на народния представител от ДПС Четин Казак. Той не дава точна прогноза за продължителността на живота на това правителство, но е убеден, че на премиера Бойко Борисов няма да е никак лесно да управлява през този мандат. Все пак народният представител се надява на по-премислени и консенсусни решения, както и на желание за сътрудничество за интересите на региона между депутатите от различните партии.

Топсценаристът от „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов представи в Мол Габрово последната си книга „Моят таен любовен живот“, която в последните седмици е на трета позиция сред най-търсените книги от читателите на книжарниците „Хеликон“.

Пред репортер на „100 вести“ той сподели мисли и по въпроси извън литературното поприще. Писателят не смята, че е малоумие да сме непрекъснато в ролята на прецакани от някакви анонимни представители на властта по простата причина, че изобщо не са анонимни. Властимащите целенасочено се афишират, скандалите и гафовете край нямат.