/ netinfo
На тържествена церемония снощи, 18 октомври, министърът на отбраната Красимир Каракачанов връчи юбилеен медал „100 години Първа световна война“ на 19 общественици от община Габрово.
 

Каракачанов медали
netinfo


Медалът се присъжда за активна военнопатриотична дейност и безвъзмездна работа при осъществяването на Мемориални комплекси „Стена на Храбростта“ в градовете Трявна и Плачковци.
 

Каракачанов медали
netinfo


Благодаря на тези хора и на техните приятели за това, че полагат усилия, за да направят нещо полезно за запазването на българската национална памет за бъдещите поколения“, каза министър Каракачанов в обръщението си към наградените.

Красимир Каракачанов ще награди видни общественици от Община Габрово

Инициативната група е събрала чрез продажба на книги 4000 лв., останалите средства за изграждането на Мемориалите са отпуснати от Министерството на отбраната и община Трявна.

Каракачанов медали
netinfo


Преди официалната церемония министър Каракачанов се срещна със заместник-кметовете Нела Рачевиц и Климент Кунев, и подп. Кристиян Гранджан, началник на Военно окръжие-Габрово.

Каракачанов медали
netinfo


По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с възможностите, които предлагат висшите военни училища на младите хора, бъдещата им реализация на пазара на труда и опазването на обществения ред и сигурност.

Каракачанов медали
netinfo


Днес, 19 октомври, министър Каракачанов, заедно с кмета на Габрово Таня Христова, ще открият международното състезание COMMANDO CHALLENGE 2018, посветено на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база „Индия“ в Кербала, Ирак.

Състезанието започва в 9.00 часа и ще продължи до събота, 20 октомври, на тактическия полигон на „Алфа Метал“ в района на с. Мичковци, Габровско. Събитието е отворено за граждани.