Кметът връчи плакет за принос на ръководителите на танцов ансамбъл „Развитие“
Кметът връчи плакет за принос на ръководителите на танцов ансамбъл „Развитие“ / Община Севлиево

Поздравителен адрес и плакет за принос в развитието и популяризирането на българския фолклор връчи кметът д-р Иван Иванов на ръководители на танцов ансамбъл „Развитие“ по случай 55-годишнината от създаването на ансамбъла.

Годишнината бе отбелязана с празничен концерт вчера, който премина под мотото „55 години предаваме фолклора на поколенията“. Сцената събра над 150 изпълнители, представители на три поколения – детския състав, танцьорите от основния ансамбъл и ветерани. В пъстра програма, която продължи почти два часа, на сцената се вплитаха различни народни песни и танци от всички етнографски области. Специално за честването, ръководителите на ансамбъла Весела и Йордан Йорданови изненадаха публиката с брошури с програмата за концерта и историята на Ансамбъла от началото на неговото създаване през 1959 г.

Кметът връчи плакет за принос на ръководителите на танцов ансамбъл Развитие
netinfo

Сред официалните гости на събитието бяха също и бившият хореограф Беньо Пенев, председателят на Съюза на народните читалища в България и представители на бизнеса в града.

Поради изключителния интерес, юбилейният концерт ще се повтори на 25 ноември от 18.00 часа в ДК „Мара Белчева“ – вход свободен.

Кметът връчи плакет за принос на ръководителите на танцов ансамбъл Развитие
netinfo


ДО

РЪКОВОДСТВОТО И КОЛЕКТИВА

НА АНСАМБЪЛ „РАЗВИТИЕ“

ГРАД СЕВЛИЕВО

УВАЖАЕМИ РЪКОВОДИТЕЛИ,

СКЪПИ МУЗИКАЛНИ И ТАНЦОВИ ДЕЙЦИ,

Имам честта и удоволствието да отправя своите поздравления към всички Вас по случай 55-годишнината от създаването на ансамбъл „Развитие“. Позволете ми да изразя своето възхищение за високия професионализъм, който показвате толкова години на световния подиум и на българската сцена.

Севлиевци сме особено щастливи, защото Вие успяхте да опазите, да съхраните и да популяризирате българския фолклор и българските традиции. Изключително горди сме, поради факта, че танцов ансамбъл „Развитие“ се нарежда на първите места сред най-добрите ансамбли.

За всички е ясно, че да си между първите не е лесно. Всичко това е плод на дълги и изтощителни репетиции, на много труд и усилия. Затова днес искам да изкажа своята признателност към всички ръководители на ансамбъла. Благодарен съм на танцьорите, на музикантите, на певиците и на всички, които са допринесли за развитието и утвърждаването на нашия фолклор. Благодаря и на севлиевската публика, която безрезервно е подкрепяла нашия състав.

Скъпи приятели от танцов ансамбъл „Развитие“, вярвам, че и за напред ще развивате и обогатявате българската култура. Убеден съм, че ще продължите да възпитавате в идните поколения любов към музиката, изкуството и живота

Желая Ви да продължавате да работите с присъщ ентусиазъм и всеотдайност. На всички Вас желая здраве, творчески професионализъм и много успехи!

Честит празник!

Д-р Иван Иванов

Кмет на Община Севлиево