Хилда Цвъркалева: „Да! Градът ни става все по-чист и по-подреден“
Хилда Цвъркалева: „Да! Градът ни става все по-чист и по-подреден“ / DarikNews.bg, архив

Директорът на Общинско предприятие „Благоустрояване“ - Хилда Цвъркалева, коментира в интервю пред Минка Минчева от вестник „100 вести“ днес ситуацията с чистотата на Габрово.

Да! Градът ни става все по-чист и по-подреден. И категорично мога да заявя, че общинските предприятия, които имаме ангажимента за това, полагаме ежедневни усилия в тази дейност. Мисля, че никой не може да отрече, че Габрово става все по-цветен и подреден град. И не само в централната част, ние вече работим това да се случва и в крайните квартали. Да! Има какво да се желае все още по кварталите, но това не зависи само от нас, общинските предприятия и звена, но и от всички габровци.

Спазваме графиците за сметоизвозване както в града, така и по селата. Увеличи се и броят на хората, които работят по почистването, но се увеличиха и улиците в града, които вече се почистват ръчно. Може в тях да влизат по един път седмично, но става въпрос за улици, които никога досега не са били чистени.

Тази година три пъти сме чистили района на ул. „Хризантема“, а така също и района на ул. „Чумерна“. Дни след това не личи, че е чистено. Ще посоча и кв. Баждар. Там наистина хората са съзнателни. Сигурно разбират, че е труден за чистене, затова не го и замърсяват. Там дори и покрай контейнерите е чисто – няма изхвърлени отпадъци. Има и други места в Габрово, където жителите си създават сами по-комфортен начин на живот.

Деретата са най-големият проблем. След последните дъждове почистихме доста, но много от тях отново са пълни с битови отпадъци“.