Дряновци се оплакват на народния представител Цветомир Михов от злоупотреби
Дряновци се оплакват на народния представител Цветомир Михов от злоупотреби / ПП ГЕРБ Габрово

Сигнали за злоупотреби и нарушения в общинската администрация в Дряново и кметствата на територията на общината са подали дряновци по време на приемен ден на народния представител Цветомир Михов, съобщават от офиса на ГЕРБ в Габрово.

Част от посочените проблеми са свързани с конфликт на интереси - наличието на роднински връзки между лица от изпълнителната и законодателната местна власт, йерархична зависимост между роднини, както и изпълнение на общински поръчки от фирми, свързани с лица в местната власт . За всичко това е сигнализирана Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Няколко сигнала са били подадени и срещу кметски наместник на територията на дряновска община, за нарушения и злоупотреби, сред които нанасяне на побои над хора от селата, незаконна сеч и търговия с дърва, имотно облагодетелсване и лихварска дейност. По всички казуси, касаещи въпросния кметски наместник, ще бъдат ангажирани държавни институции.

Дряновци се оплакали и от непочистване на улици в града, както и за липса на улично осветление, за което от години са сигнализирали Общината.

Народният представител Цветомир Михов е бил информиран и за бавене на решение на електроразпределително дружество за присъединяване на Инсталация за производство на електрическа енергия от първична и вторична биомаса в дряновско село при наличието на разрешение от НЕК. Михов се е ангажирал да съдейства за разрешаване на казуса.

Цветомир Михов е обущал да помогне и на жителите на село Царева ливада, които са инициирали подписка в подкрепа на желанието им да ползват мобилен интернет.