Преглед на печата
Преглед на печата / 100 вести
Фалшива диплома на инженер-химик ползвала години наред Деси С. Три пъти 35-годишната „инженерка" подписвала допълнителни споразумения с фирмата, в която работи с менте документа. Накрая е разкрита, дадена на съд, но след споразумение с Прокуратурата успява да се отърве с присъда от пет месеца затвор и няколко години изпитателен срок. Деси не е фалшифицирала дипломата си, а само я ползвала.

„Химичка" си призна, че ползвала фалшива диплома
 

съд присъда
ThinkStock/Getty Images


Това е водещата тема за вестник „100 вести" днес. В изданието на първа страница пише, че допълнително съдът разпореди фалшивата диплома да бъде унищожена, а Десислава С. да плати по сметката на Окръжна прокуратура-Габрово направените по делото разноски за изготвяне на комплексна техническа експертиза в размер на 190,44 лв.

Международният фестивал „Дни на камерната музика Габрово" отново разчупва стереотипите
 

Международния фестивал Дни на камерната музика Габрово 2017
Габровски камерен оркестър


Друга публикация в изданието информира, че с концерт на Габровския камерен оркестър днес от 19:00 часа в Художествената галерия „Христо Цокев“ се ще открие 41-то издание на Международния фестивал „Дни на камерната музика Габрово 2017“. За пръв път концертът няма да е тържествен. Той е под надслов „Мъдростта на камбаните“ и е посветен на паметта на композитора, диригента и музикалния изследовател Христо Питев – създател на Габровския камерен оркестър, и дългогодишния виолончелист Недко Коларов.

От „100 вести" днес може да се научи, че Стела Василева от Троян стана носител на голямата награда „Сребърна хлопка”. Тя получи още парична награда от 600 лева и право на изложба-базар в музея през 2018 година. Наградата бе връчена от доц. д-р Светла Димитрова, директор на ЕМО „Етър”.
 

Зографът Стела Василева стана носител на голямата награда „Сребърна хлопка”


На празничния 6 септември габровци отбелязаха 132-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия като почетоха паметта на героя на Съединението – габровеца Продан Тишков - Чардафон. Пред монументалния му паметник в Габрово се събраха представители на Общината и Областната управа, на сдружението „Памет габровска“, на политически партии и неправителствени организации, народните представители Николай Сираков и Кристина Сидорова, граждани. Най-многобройна беше групата от членове на Ловно-рибарското дружество „Чардафон“, дошли със знамената си да почетат патрона си в годината на своята 120-годишнината.