Снимката е от изложба с творби на ученици от СУ „Райчо Каролев”, посветена на Световния ден на водата, изложбата е от 2017 год.
Снимката е от изложба с творби на ученици от СУ „Райчо Каролев”, посветена на Световния ден на водата, изложбата е от 2017 год. / Световен ден на водата

Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

Тази година мотото на Световния ден е „Природата на водата“.

Честит празник на всички работници и служители на „ВиК” -  Габрово с пожелания за здраве, щастие и успех във всяко начинание!

През 2018 г. „ВиК” ООД – Габрово предвижда да инвестира повече от 512 000 лева
 

Парите ще бъдат вложени за подобряване на водоснабдителната система на територията на общините Габрово, Дряново и Трявна. Инвестиционната политика на дружеството е съобразена и съгласувана с тази на общините.