Инвестиции
Инвестиции / ВиК Габрово

През 2018 г. „ВиК” ООД – Габрово предвижда да инвестира повече от 512 000 лева за подобряване на водоснабдителната система на територията на общините Габрово, Дряново и Трявна. Инвестиционната политика на дружеството е съобразена и съгласувана с тази на общините.

В Община Габрово ще продължи работата по реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на ул.„Осми март”. Предвидена е подмяна на водопроводната мрежа на ул.„Ген.Николов” и ул.„Христо Смирненски” в района на Гаровия площад. Предвижда се реконструкция на разпределителната мрежа в селата Драгановци и Янковци и на част от ул.”Стефан Караджа”.

Тази инвестиция е съобразена с рехабилитацията на пътя Габрово-Севлиево, която се извършва от АПИ. Във връзка с проблемите с водоснабдяването на кв. Чехлевци, се предвижда проектиране и изграждане на допълнителна връзка от вътрешната водопроводна мрежа на град Габрово. Общо за Община Габрово е предвидена реконструкция на 7,1 км. водопровод, като за това са заделени 319 110 лева. Успоредно с това е включена реконструкция на довеждащ водопровод село Музга, като инвестицията от 25 000 лева е в активи Публично-държавна собственост.

На територията на Община Дряново предстои реконструкция на 1,84 км водопроводна мрежа. Заделените за това средства са 77 285 лева. За реконструкция са предвидени улиците „Хаджи Димитър”, „Стара планина”, „Бузлуджа”, „Г. С. Раковски” и „Арх. Ал.Рашенов”.

1,528 км водопроводна мрежа на стойност 90 798 лева предстои да бъде подменена на територията на Община Трявна. Включени са улиците „Хан Аспарух”, „Бачо Киро”, „Иван Славейков”, „Димитър Горов”, „Васил Левски”, ул. „Калето”, както и реконструкция в кв. „Светушка”.