Затрупаният работник е в кома в реанимацията
Затрупаният работник е в кома в реанимацията / netinfo

Двама работника бяха затрупани в изкоп на добричка улица около обяд. Мъжете са живи. Единият от тях е настанен в състояние на кома в добричката болница, другият е леко ранен.

Инцидентът е станал около 12.00 часа на улица "Детелина" №23. Илия Атанасов, Кочо Маринов и още двама строители са подготвяли  за укрепване канализационен изкоп. В един момент върху тях се свлякла кална маса и затрупала Илия, съобщиха очевидци. Кочо затънал само до кръста и колегите му бързо го извадили. Илия обаче останал под мократа пръст около 20 минути. Изпод земята не се чували звуци. Работниците започнали бързо да копаят с багер. На мястото пристигнали и екипи на пожарната, полицията, Гражданска защита и Спешна помощ. Илия бил измъкнат, но човекът си бил глътнал езика и се наложило да го извадят. Пожарникарят Манол Златев направил на два пъти изкуствено дишане на пострадалия и така го върнал от оня свят, разказа шефът на пожарната Димчо Симеонов.

После Атанасов е бил откаран в добричката болница. Приет е в кома, в отделението по реанимация с тежка съчетана травма, каза шефът на Бърза помощ д-р Огнян Господинов.

Инспекцията по труда веднага започна разследване на злополуката. Мъжете са работели за строително-монтажната фирма "Дъга Апостолов". Инспекторите извършват проверка по трудовите договори на работниците.