Заседание АВиК
Заседание АВиК / Дарик Добрич, архив
Общо събрание провежда Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „ВиК Добрич“ АД. Срещата започва в 10.00 ч. в зала Пресцентър на Областна управа.

В дневния ред на заседанието главният секретар на Асоциацията Гинка Бухчева ще представи годишен отчет за дейността на организацията за 2017 г., ще докладва отчет за изпълнението на бюджета за 2017 година и ще предложи бюджет за 2018 г. на АВиК.

КЕВР определи нова цена на водата

С решение КЕВР определи нова цена на водата за потребителите в Добричко - от 1 март т.г. тя е вече 3.28 лева за кубик. Досега плащахме по 2.96 лв. Решението е публикувано на сайта на комисията. Цената за доставяне на питейна вода до потребителите вече ще бъде 2.12 лв., за отвеждане на отпадъчни води – 0.25 лв. и за пречистване на отпадъчни води – 0.37 лв. С ДДС цената за кубик вода става 3.28 лева.
Решението на комисията подлежи на обжалване пред Административен съд - София град в 14-дневен срок. Освен това цената може да бъде разгледана от борда на директорите на ВиК и променена със съгласието на държавата.