/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело срещу 34-годишен мъж, обвинен в извършването на три престъпления - противозаконно лишаване от свобода, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици с цел разпространение.         

40-годишен мъж влиза в затвора за отвличане на непълнолетно момиче

Спрямо подсъдимия е повдигнато обвинение за това, че в продължение на 20 денонощия - от 3 до 24 юли 2018 г., противозаконно лишил от свобода девойка, като я държал против волята й в обитавания от него апартамент в Добрич и я малтретирал.

Според обвинението, в същия период той причинил на потърпевшата средна телесна повреда, изразяваща се в тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето, временно опасно за живота й.

Мъжът е обвинен и за това, че през периода от 23 март до 24 юли 2018 г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана и амфетамин, на обща стойност 80.10 лева.        

В хода на разпоредителното заседание пострадалата от първите две престъпления, предмет на настоящото наказателно производство, заяви, че не желае да предяви граждански иск срещу подсъдимия и да бъде конституирана като частен обвинител в производството.        

Условно наказание за 18-годишен, участвал в отвличане на непълнолетна

Подсъдимият и неговият защитник изразиха желание процесът да премине по реда на съкратеното съдебно следствие - с признаване на всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт.         

Съдът намери, че на този етап не е налице необходимост от събиране на други доказателства и насрочи разглеждането на делото за предварително изслушване на страните по реда на съкратената процедура за 29 ноември, от 9:00 часа.