18-годишният бияч от с. Росица остава в ареста
18-годишният бияч от с. Росица остава в ареста / netinfo
18-годишният младеж от село Росица, който жестоко преби дядо от същото село за кутия цигари и 15 лева, остава зад решетките. Окръжният съд в Добрич днес му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража”.
 
18-годишен престъпник преби възрастен човек в село Росица
 
Припомняме, че на 12 август около 1.00 - 01.30 часа той е влязъл в дома на 79-годишния човек и го пребил с юмруци и сопа. Върху главата и тялото на възрастния мъж са били нанесени удари, в резултат на което той е получил средна телесна повреда. Пострадалият е бил намерен  окървавен и в безпомощно състояние в дома си.  При медицински преглед е установено, че той е със счупена скула и 4 счупени ребра. Мъжът е настанен за лечение в добричката болница. При разследването е установено, че извършителят е отнел от потърпевшия една кутия цигари и е направил опит да му вземе от 15 лева.
 
18-годишният бияч не полага обществено полезен труд, а престъплението, за което е обвинен, е извършено по време, в което той е изтърпявал  наказание „пробация“ за кражба на велосипед. Той има и криминални регистрации, в т. ч. за блудство. 
 
Окръжен съд - Добрич прецени, че съществува реална опасност задържаният да се укрие или да извърши и други престъпления, ако спрямо него не бъде постановена най-тежката мярка за процесуална принуда.
 
Срещу младежа е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност,  за което се предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода. Съдът реши, че към настоящия момент единствената адекватна мярка за неотклонение спрямо него е "задържане под стража".
           
Определението подлежи на обжалване и протест пред  Апелативен съд -Варна в тридневен срок.