Забавачка отбеляза 1 юни с футбол, тенис и колоездачно шоу
Забавачка отбеляза 1 юни с футбол, тенис и колоездачно шоу / netinfo

Добричките футболни звезди Светослав Петров и Стефан Славов ритаха топка с отбори от ЦДГ"Бодра смяна" по повод 1 юни - Ден на детето. Мачът с хлапетата от забавачката се проведе на минифутболното игрище с изкуствена тревна настилка в градския парк.

Дечицата от двата отбора, наречени "Пчелица и "Пеперуда",  бяха съотборници на едни от най-големите имена в историята на футбола в Добрич. Бившият национал Светослав Петров игра в „Добруджа" до 1999 година, след което премина в ЦСКА. Ритал е в Русия, Азърбайджан, а с китайския ЧАНГ ЧУНГ ЯТАЙ стана шампион на азиатската държава. Стефан Славов беше основна фигура в защитата на „Добруджа" от средата на 90-те до края на 2004 година. Сега е в редиците на Калиакра.

Мачът бе ръководен от Боян Боянов - най-добрия рефер от Добрич с над 200 срещи в елитните ни групи. Двубоят приключи при резултат 3:3.

Илиян Димов спечели първото издание на колоездачното шоу "По-бързи от вятъра", което се проведе в градския парк. Победителят е възпитаник на група "Щурче" към ЦДГ "Бодра смяна". На второ и трето място в атрактивната надпревара завършиха Веселин Куцаров и Росияна Лозанова от група "Калинка". Призьорите се качиха на почетната стълбичка и бяха наградени с грамоти от треньора в клуба по колоездене Георги Друмев.

По същото време на кортовете на "Изида" треньорите в клуба по тенис показаха първи уроци в този аристократичен спорт на всичките 160 малчугани от детската градина.