/ ThinkStock/Getty Images
Община Добрич организира за трета поредна година кампанията „Бъди здрав“. Тя включва инициативи за хора на различни възрасти, които целят да приобщят добричлии към по-здравословен живот.
 
Кампанията ще започне на 2 април с крос и колоездене за здраве от 14.30 часа и ще продължи с измерване на кръвно налягане, кръвна захар, индекс на телесната маса и диагностика на здравето с биоскенер от 15 до 17 часа на алеята на здравето пред Скейт парка.

Отново кампания "Бъди здрав" в Добрич
 
Кампанията ще бъде открита официално на същото място от 16 часа. Ще участват Хип-хоп формация NNS crew и Студио за поп-рок певци „Сарандев” при ОМЦ „Захари Стоянов”.
 
Презентация „Хармонията на здраво тяло в гръцкото изкуство” по предварителна заявка ще може да се види в Художествената галерия в дните на кампанията. Регионална библиотека „Дора Габе” ще организира витрини с библиотечни документи по повод 7 април - Международен ден на здравето.

Безплатни прегледи, демонстрации и зумба предлага кампанията "Бъди здрав"
 
Програмата на кампанията включва още Празник на витамините в детските ясли. Дни на отворени врати ще има в ДКЦ І с безплатни прегледи за профилактика на псориазис, язвена болест и НР инфекции. Предварителното записване става на телефон 058/601 474. В ДКЦ ІІ д-р Валери Веселинов ще направи безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза. Телефонът за предварително записване е 058/ 604 574.
 
Безплатни прегледи при специалисти психиатри организира Центърът за психично здраве „Д-р П.Станчев” /записване на тел. 058/ 622 645/.
 
Програмата на кампанията „Бъди здрав” включва още детски тържества, беседи за здравословното хранене, спортни демонстрации и игри.