Всички участници в изборите регистрираха листи в Добрич
Всички участници в изборите регистрираха листи в Добрич / Дарик Добрич

Всички 18 партии и 7 коалиции, регистрирани в ЦИК за участие в парламентарните избори на 5 октомври, ще имат листи в Добричка област, съобщиха от Районната избирателна комисия. Общо 152-ма са кандидатите за 6-те места за народни представители от Добрички избирателен район. За сравнение на парламентарните избори миналата година бяха регистрирани 207 кандидат-депутати.

Две формации - ГЕРБ и ДПС, имат пълни листи от 12 кандидати. Две партии влизат в предизборната надпревара само с по един кандидат.Първата регистрация е на ПП”Български национален съюз-НД”. Листата е от петима кандидат -депутати. Водач е Детелин Кюркчиев.

ДПС регистрира 12 кандидати за народни представители. Водач е Рушен Риза, следван от Мустафа Ахмедов и Аксел Наз-Исмаилова.

Осем души са включени в листата на коалиция „БСП –Лява България”. Водач е проф. Светла Бъчварова, втори е Даниел Йорданов, трета Сияна Фудулова.

Листи само с един кандидат за народен представител са регистрирали партия „Общество за нова България” и Социалдемократическата партия /СДП/. Това са съответно Пенчо Пенчев и Любомира Стоичкова.

12 кандидати има в листата на ГЕРБ. Водач е Румен Иванов, втори е Живко Мартинов, трети Димитър Николов. Коалиция АБВ (Алтернатива за българско възраждане) е регистрирала 10-членна листа с водач проф. Иван Станков.

Партията на зелените също ще се бори за гласовете на избирателите в Добричка област. Листата е от 6 човека с водач  Али Илияз Али. Коалиция ”Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО” излиза на изборите с 8-членна листа. Водач е Валентин Николов.
Партия „Българска социалдемокрация” се включва в предизборната надпревара с 5-членна листа. Водач е Димитър Митев.

Кандидат-депутатска листа е регистрирала и партия „Зелените”. В нея са включени 3-ма души, водач е Синтия Недялкова. 6-членна е листата на партия „Република БГ”. Водач е Камен Попов. Ангел Касабов е водач на листата на партия „Нова сила”, Бойка Славчева на коалиция „Левицата и зелена партия”.

Атака регистрира листа с 6 кандидат-депутати. Водач е Калина Балабанова, втори е областният координатор на партията Атанас Атанасов. Трима души са включени в листата на партията на Татяна Дончева - „Движение 21”. Водач е Катина Йорданова. Коалиция „Десните” има 6-членна листа с водач Тошко Анастасов. Новото време регистрира листа с 9 кандидати, водач е Станимир Киряков. Двама са в листата на Политическа партия Обединена България. Водач е Николай Тодоров.

Реформаторският блок - БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС се включва в изборите в Добричко с 9 кандидати за народни представители. Водач на листата е Билгин  Якубов, следван от Йордан  Йорданов и Герман Германов. В листата на НДСВ има 11 кандидат-депутати. Водач е Красимир Станков. Нова алтернатива е с 5-членна листа, с водач Петромир Велев.

Петима са кандидатите за народни представители от Добрички избирателен район  на партия „Глас народен”, водач е Ангел Ангелов.България без цензура има листа от 8 кандидати. Водач е Виктор Лучиянов. 4-членна е листата на партия Нова България, с водач Живко Желев.

Политическите сили са изброени по реда на тяхната регистрация в РИК.