Валентин Николов: Очаквахме високия резултат на Патриотичен фронт
Валентин Николов: Очаквахме високия резултат на Патриотичен фронт / Дарик Добрич, архив

В "Патриотичен фронт" очаквахме високия резултат в Добричко, коментира пред Дарик Валентин Николов, водач на листата на коалицията, който най-вероятно ще стане депутат в 43-ото Народно събрание. Фронтът спечели четвърта позиция в региона на изборите в неделя. За кандидат-депутатите са гласували 6 834 души или 8.51 процента.

Отчитаме коалицията като успешна, каза Николов. "Ние заложихме най-вече на срещите с жителите на Добричка област, което бе основна задача на скромната ни и евтина кампания, която бе направена без лъскави агитационни материали", посочи той. Наблюдение на застъпници от "Патриотичен фронт" е имало в 80% от секциите. То показало наличие на организационни пропуски в комисиите, породени от не достатъчна информираност, но не и на сериозни нарушения.

За Николов, който е представител на "Национален фронт за спасение на България" /НФСБ/, преференциално са гласували 569 избиратели, но той бе категоричен, че не е агитирал да го подкрепят лично. Предпочитания има и за представителя на ВМРО в коалицията Иван Пеев - 414 гласа, както и за другия партньор - петият в листата Николай Бекяров от партия "Защита" - 177 гласа.

Валентин Николов бе депутат от партия "Атака", впоследствие независим, в 41-то Народно събрание. Той припомни, че е един от малкото, направили пълен отчет на дейността си като народен представител. В бъдещата си работа предвижда да продължи със задачи, които остават важни за региона - цената на водата и решаването на проблемите с големите загуби на питейната тенчост в Добричко; ще работи и за реализиране на водния цикъл в областния център.