Албена
Албена / netinfo
Ваканционно селище Албена отбелязва 48 години от създаването си на 24 август и кани на своя празник. Денят ще започне със „Закуска за шампиони“ със специалните гости Йордан Йовчев и Мария Грозева. Те ще разкажат любопитни неща от своята състезателна кариера. По време на срещата със спортните герои на България гостите на курорта ще закусват здравословно – екологични плодове от градините на Албена, 100-процентов ябълков натурален сок, производство на ЕкоАгро, и вкусни френски кроасани. Мястото на провеждане е Бийч клуб Ганвие, а входът е безплатен. „Закуска с шампиони“ е с участието на медалисти от Олимпиади. Припомняме, че инициативата стартира преди година с Евгения Раданова и Тервел Пулев.

От 12:30 часа ще започне турнир по табла. Димитър Туджаров - Шкумбата ще забавлява участниците и ще бъде водещ на турнира. Всеки любител на най-популярната лятна семейна и приятелска игра може да се включи безплатно. Победителите ще спечелят кашон с бутилки узо. Записванията ще стават на място от 10:00 до 11:50 часа в Бийч клуб Ганвие.

на 24 август в Албена ще се открие гостуваща изложба „80 години, 80 фотографии, 80 мига от живота на Цар Симеон II". Изложбата е по повод 80-годишнината от рождението на Симеон Сакскобургготски и запечатва в малко известни снимки събития от неговия живот. Откриването е от 18:30 във фоайето на хотел Парадайз Блу. Експозицията ще бъде край морето в рамките на три дни – 24-26 август. Тя за първи път излиза от дворцова обстановка, след като първо бе показана в двореца "Врана", после ценните фото-пана бяха изложени през последната седмица и в културния център "Двореца" в Балчик.

Празничният концерт за рождения ден на Албена е от 20:00 ч. на откритата сцена до хотел Добруджа. Специално участие ще вземе Духовият оркестър на ВМС. Гостите ще имат възможността и да се насладят на блестящото изпълнение на балет „Арабеск“ в техния спектакъл „Кармина Бурана“. На поляната ще се извиси двуметрова ледена фигура на хотел Добруджа, като един от ярките символи на Албена. За всички гости ще има безплатна почерпка с празнична торта, сладки, напитки, сладолед, вино, както и много специални изненади.

От 22:30 часа празникът продължава с афтър парти с DJ Kaiski в бийч клуб Ганвие. Диджеят и продуцент Kaiski е на музикалната клубна сцена повече от десет години. В сетове си артистът залага на различни жанрове. Тракът му "I Want You Back", продуциран заедно с Веси Бонева, е номиниран за клубен трак на годината през 2012. Година по-късно Kaiski издава "Hand In Hand" с Dayana X - парче, което също доби голяма популярност у нас.