Курорт Албена празнува 43-я си рожден ден
Курорт Албена празнува 43-я си рожден ден / netinfo

Курорт "Албена" става на 43 години. Рожденият ден ще бъде отбелязан с празничен концерт. Големият купон ще започне в 20.00 часа на зелената поляна пред хотел "Добруджа".

Гостите на комплекса ще имат възможност безплатно да се насладят на изпълненията на едни от най-големите звезди в музикалните формати "Мюзик айдъл" и "Гласът на България" Дамян Попов и Валентина Димитрова, участничката в "Гласът на Румъния" Ани Балмуш, Беларуски балет "Фиеста",  танцьори, участвали в "България търси талант" със своя атрактивен брейк танц, група Акага. Гостите ще видят и танц с огньове, както и много други изненади.

Ще бъде изтеглена и специална томбола, с която зрителите ще имат възможност да спечелят атрактивни награди, между които ваучер с 5-дневна почивка в курортния комплекс.

По време на празничния концерт ще бъде изнесена и огромна торта, която майстори кулинари приготвят от три дни. Рецептата включва: 480 яйца, 20 кг захар, 23 кг брашно, 50 л сметана, 20 кг шоколад и за декорация 30 кг захарно тесто.

Курорт "Албена" е създаден преди 43 години. През март 1968 година Министерският съвет обявява намеренията си за построяване на нов модерен курортен комплекс близо до Балчик. На 24 август 1969 година Албена е тържествено открита. Името е предложено от арх. Николай Ненов, които е проектант на курорта.