Ваканционна програма Наше лято с нови забавления за децата на Тервел
Ваканционна програма Наше лято с нови забавления за децата на Тервел / Община Тервел

Единадесетото издание на общинската ваканционна програма „Наше лято” ще бъде открито на 1 юли в Тервел. Организаторите на програмата – община Тервел и Общинският детски комплекс, читалище Тервел, СОУ ”Йордан Йовков” и детските градини в Тервел предлагат нови форми за забавления за тазгодишното издание на програмата, информират от общината.

Една от тях е „Кулинарна ваканция”. Участниците в нея ще имат уроци по кулинария, а накрая ще покажат уменията си в специално състезание. Децата ще се забавляват и във форматите „Ваканция в музея”, „Летни спортни занимания”, „Лятна школа по керамика”  и „Куклена забава” - школа за куклен театър.

Освен новите ваканционни форми, участниците в „Наше лято” ще имат възможност да се включат и в традиционните занятия в басейна на ЦДГ „Здравец”, ще бъдат „Библиотекар за един ден”, „Пожарникар за един ден”, ще рисуват на асфалт, ще участват във велопоход и велосъстезание, ще изработват сувенири и цветя от хартия и отпадъчни материали, ще засадят дръвчета и цветя. Предвиден е и урок по аеробика, който ще им изнесе световният шампион по аеробика – тервелчанинът Мариян Колев. В програмата е включена и еднодневна екскурзия до морския бряг . За тази година организаторите са се спрели на живописното крайбрежие на Каварна.