В Добрич не знаели, че боксьорката Стойка Петрова подписала договор с русенски клуб
В Добрич не знаели, че боксьорката Стойка Петрова подписала договор с русенски клуб / netinfo

 

„Научих от пресата за преминаването на Стойка Петрова в боксов клуб „Русе”. Обиден и разочарован съм, защото Стойка не намери за необходимо да ни информира”, заяви пред Дарик Добри Йорданов – президент на БК”Добрич”, в който добричката боксьорка членуваше през последните 13 години.

Преди дни стана известно, че 26-годишната добричлийка - първата българска боксьорка, която участва в Олимпиада, вече ще се състезава за русенски клуб. Договорът  между клуба и състезателката е подписан на 31 август и е със срок до следващите Олимпийски игри. Под ръководството на треньора Павел Сяров Петрова ще се готви  както за държавните състезания, така и за международни първенства като част от националния отбор, съобщи в Русе изпълнителният директор на тима Илия Сяров.

По думите на Йорданов и преди Олимпиадата в Лондон БК”Русе” е имал апетити към Петрова. Официално обаче никой не се е свързал с добричкия клуб. „Вероятно те са й предложили по-добри финансови условия. Ние никого не бихме спрели, но аз съм неприятно изненадан, че това се случи по този начин. Не съм разговарял с нея, обиден съм. Финансовите условия, които ни е поставяла досега, ние сме ги изпълнявали. Всеки месец тя получаваше по 300 лева от клуба - пари за подготовка за състезания. Изплатени са й до юни вкл. От Министерството на спорта отделно получаваше месечно по около 800 лв. От друга страна, тя по 200 дни годишно е по лагери и състезания, изцяло на държавна издръжка”, каза още Йорданов.

Оказа се обаче, че БК”Добрич” не е имал сключен договор със Стойка. „Ние работехме на джентълменска дума. Вярвах в морала й, тя е член на клуба ни от 13 години, винаги съм заставал зад нея, тя също ни се е отплащала с успехи. Когато човек вярва на някого, не мисля, че една хартия ще свърши повече работа от честната дума”, коментира Йорданов. Сега добричкият клуб не може да има никакви финансови претенции към русенския и не може да иска трансферна сума.