Телефонни измамници завлякоха две възрастни жени
Телефонни измамници завлякоха две възрастни жени / Дарик Добрич

Две възрастни жени от Генералтошевско са станали жертва на телефонни измамници, съобщават от полицията.

На 26 март неизвестен мъж позвънил по домашния телефон на 73-годишна жена от село Преселенци, представил се за посланика на България в Испания и съобщил, че дъщеря й е блъснала дете на пешеходна пътека в Испания, което впоследствие е починало.
По-късно по телефона се обадила и плачеща жена, която казала, че за освобождаването й са необходими 1000 лева. Възрастната жена повярвала на измамниците, тъй като наистина имала дъщеря, която работи в Испания. Впоследствие, според уговорката, в центъра на селото тя дала на непознат млад мъж сумата от 595 лева. След известно време измамниците отново се обадили и поискали още пари, които трябвало да се предадат в центъра на Добрич. Възрастната жена отново ги послушала и дала още 3950 лева на друг непознат мъж.

На същата дата е била измамена 79-годишна жена от село Малина. Обаждането отново е било по домашния телефон на пострадалата. Неизвестен мъж, когото жената помислила за своя син, съобщил, че му трябват пари, тъй като внукът й е починал. Жената дала на измамника 900 лева.