/ Община Каварна
В навечерието на 14-ти февруари - Деня на влюбените и на лозарите, членовете на литературния клуб при НЧ „Съгласие-1890” в Каварна и литературен клуб „Йордан Кръчмаров” при НЧ „Паисий Хилендарски” в Балчик четоха любовна лирика и дегустираха вина. Залата на каварненската художествена галерия „Христо Градечлиев” се оказа тясна за всички гости, почитатели на изящната поезия.

Представят на туристическо изложение 10 причини да посетим Община Каварна

Сред запалени свещи и звуците на пиано под акомпанимента на Теофания Христова, творците от двата литературни клуба споделиха свои и класически произведения. „Атмосферата е страхотна. Изключително приятно приятно ми е, че в морските градове Каварна, Балчик и Шабла има такива хора, които носят духа на морето, на любовта и на виното. Двата литературни клуба често си партнират, а тези срещи са много хубави”, сподели Николай Мирчев - ръководител на литературен клуб „Йордан Кръчмаров”.
 
Забраниха строителството в курортните зони на община Каварна през летния сезон

В надпреварата за най-хубавото домашно вино участваха 12 гроздови напитки.
Жури в състав Стефан Жечев- поет от Шабла, Георги Йовчев - поет от Балчик и Стоян Койнов – началник отдел „Духовни и социални дейности” към община Каварна, оценяваха домашните вина по достойнство и определиха победителите.

Водещият критерий за журито бе „Най- хубавото вино е виното, което най-много ще те накара да говориш за любов” по думите на Стефан Жечев. На първо място бе оценено червеното вино, произведено от поета Иван Статев от Балчик, а винопроизводителят от село Българево Тодор Теохарев бе отличен за бяло вино.

Победителите получиха подаръци от община Каварна и от литературния клуб „Йордан Кръчмаров“ в Балчик.