Съдят 62-годишен варненец за непредумишлено убийство
Съдят 62-годишен варненец за непредумишлено убийство / netinfo

Окръжна прокуратура Добрич повдигна обвинение срещу 62-годишния Йордан Колев Йорданов от Варна за непредумишлено убийство. Той е обвинен за това, че след пиянска свада е наръгал с нож братовчед си, който умрял от загуба на кръв.

На 3 април 2008 година подсъдимият отишъл да нагледа наследствен имот в село Паскалево. На гости дошъл братовчед му и двамата започнали да пият вино. Според обвинителния акт гостът безпричинно ударил Йордан по главата. Мъжът паднал до пералнята и след като се надигнал, отново получил удар. Тогава Йордан взел нож и започнал да нанася удари на братовчед си. След това отишъл при съседите и повикал полицията и Бърза помощ.

Според съдебно-медицинската експертиза смъртта е настъпила от остра кръвозагуба от бедрена артерия на десния крак и задколянна артерия на левия крак. Установено е, че убитият е имал 5,66 промила алкохол в кръвта си, а убиецът – 1,66 промила.

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нанесени две средни телесни повреди. За такова деяние се предвижда затвор от 2 до 8 години.