Стартира националният литературен конкурс Голямата книга на малкия град
Стартира националният литературен конкурс Голямата книга на малкия град / © writingonthewall.org

Съюзът на свободните писатели в България – филиал Бургас, със съдействието на община Бургас и независимото женско дружество „Самосъзнание” обявяват национален литературен конкурс под надслов „Голямата книга на малкия град“.

Целта на конкурса е да разбуди и стимулира творческите заложби у литературните творци в по-малките градове  и села в страната и с това да насърчи процеса на децентрализация на литературния живот у нас.

За участие в конкурса се приемат книги на български език – поезия и проза, издадени през последните две години. Няма жанрово ограничение за творбите. В конкурса могат да участват автори, които живеят извън столицата, като за меродавно се счита местожителството, което съответства на данните в личните карти на участниците.

Всеки автор може да участва с до две издадени книги  във всеки раздел, публикувани на хартиен или електронен носител. Няма тематични ограничения за  произведенията. Крайният срок за изпращане на творбите е 29.09.2015г.

Лауреатите ще бъдат отличени с грамоти, парични премии и предметни награди. Достойно представилите се автори ще получат препоръка за членство в Съюза на свободните писатели в България, информират организаторите на конкурса.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани във фейсбук и в сайта на Съюза на свободните писатели. Произведенията трябва да бъдат изпратени на електронен адрес
- sspb@abv.bg в WORD, формат (DOC или DOCX файлове), с големина на шрифта 12 пункта, или на пощенски адрес: Бургас – 8018, ж.к.”Зорница”,бл.47, п.к.39. Книгите на хартиен носител трябва да бъдат изпратени в три екземпляра. Отчитането на конкурса ще се състои в тържествена обстановка в Бургас до края на годината.