Повишаване потенциала на учениците ще е тема на конференция в Кранево
Повишаване потенциала на учениците ще е тема на конференция в Кранево / DarikNews.bg
Областна конференция по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  (ТВОЯТ ЧАС) ще се състои днес и утре в Кранево, съобщават от Регионалното управление на образованието – координатор на проекта. Той се финансира от ОП” Наука и образование за интелигентен растеж”. 
 
Проектът има за цел създаване на условия за повишаване потенциала на учениците и на възможностите им за успешно завършване на средното образование. Лектори на конференцията ще бъдат преподаватели и директори на училища, които ще представят добри практики при осъществяване на дейностите по проекта.           
 
На форума ще присъстват директорите на 70 училища, представители на общините на територията на област Добрич и хора работещи в образователната сфера.           
 
Конференцията ще бъде открита от Жоро Тошков, началник на Регионалното управление на образованието – Добрич.           
 
Ще бъдат разгледани темите „Добри практики при осъществяване на дейностите в групите за обучителни затруднения на учениците“ и „Добри практики при осъществяване на дейностите в групите за занимания по интереси на учениците“.