Ромче ще представя Каварна в национален кръг на „Лингвистично кенгуру“
Ромче ще представя Каварна в национален кръг на „Лингвистично кенгуру“ / Община Каварна

Четвъртокласничката от НУ „Братя Миладинови“ Ани Николова Белчева извоюва най-висок брой точки – 195, за цялата Добричка област в училищния кръг на международното състезание „Лингвистично кенгуру“, съобщават от община Каварна.

От цялата страна каварненското момиченце от ромски произход се нарежда на 7 място в класирането с английски език от общо 832 участници от над 150 училища. Националният кръг ще се проведе на 13 юни, а до него са допуснати общо 52 участници. Таксата за участие е поета от училището. Състезанието има занимателен характер и няма за цел да проверява постиженията на учениците във връзка с изучавания от тях материал в училище.

Това не е първият успех за малката Ани. Тя се е представила достойно и в Националното състезание по английски език "Аз общувам с Европа", организирано от Сдружението на българските начални учители, където е спечелила максимален брой точки.

Това е поредно постижение за каварненски деца от ромски произход, което още веднъж доказва, че образователната интеграция в общината е работеща и дава добри резултати.