Рок фестивал на независимостта стягат кметът на Ловеч и Цонко Цонев
Рок фестивал на независимостта стягат кметът на Ловеч и Цонко Цонев / © obshtina.lovech

Уникален Фестивал на независимостта ще се проведе в бившата казарма в Ловеч в почивните дни около Деня на независимостта 22 септември. Това съобщиха кметът Корнелия Маринова и бившият градоначалник на Каварна Цонко Цонев, известен като Кметъла. По думите му фестивали са се организирали на много места - на плажове, стадиони, в центрове, на площади, но никога досега у нас не са били в казарма. „Сега ходих да я видя, много е хубава, става за рокаджийски концерти", каза Цонев.

Фестивалът на независимостта ще бъде на 22 и 23 септември. В казармата ще бъдат изградени и палатков лагер, и заведения. Групите, които ще участват, ще бъдат уточнени до края на май. Засега е известно, че ще има две български, по една сръбска и румънска банди, преговаря се с четири групи от световно ниво. Цените на билетите няма да бъдат много високи, ще има еднодневен и двудневен вход, като билетът за двете вечери ще е около 50 лв.

Много хора си планират отпуските около 22 септември, когато обикновено се събират по няколко почивни дни, така че вместо да отидат в Гърция, защо да не дойдат за три дни в Ловеч - в центъра на България, хубав град, посочи Цонко Цонев. И акцентира, че именно това е целта - хората да идват и да харесат Ловеч. При нас това доведе до нови инвестиции, до нови работни места, до много голямо раздвижване в цялата община, допълни Кметъла.