Рекламират новата туристическа дестинация „Пъстрото лице на Добруджа”
Рекламират новата туристическа дестинация „Пъстрото лице на Добруджа” / Дарик Добрич

Новата туристическа дестинация „Пъстрото лице на Добруджа” се популяризира с интегриран пакетен микс от повече от 13 вида печатни, мултимедийни и интернет продукти. Това беше съобщено на заключителна пресконференция по проекта „Пъстрото лице на Добруджа", който реализира в последните 2 години община Добрич в партньорство с общините Добричка, Балчик и Каварна. Проектът е на стойност 486 245 лева, осигурени по ОП „Регионално развитие".

Той съдържа 15 туристически маршрути, които предлагат специализиран, здравен, природен и културен туризъм в 30 природни и културно-исторически обекти. Туровете са адаптирани към различни възрастови групи, хора с разнообразни интереси, подходящи са за свободното време на гостите на черноморските курорти.

Маршрутите се рекламират с туристически алманах, издаден в 15-хиляден тираж, дипляна, информационен гид и пътна карта, съобщи ръководителят на проекта Ивелина Василева. Изданията са на български и английски език.

За популяризиране на дестинацията е изработен и видео клип, който беше награден на Х-ия Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа". Създадени са и пет филма, излъчвани по БНТ 1 през месец март. В момента те се излъчват във ваканционните селища по Южното Черноморие.

В рамките на проекта са изработени 4 рекламни билборда, които са поставени на територията на големите пътни артерии в 4-те общини партньори. 10 указателни табели визуализират туристическите маршрути и дават информация за включените в тях обекти. Отделно близо до туристическите обекти са поставени 30 информационни табели. За три месеца - от май до август, на летище София са разположени два винила.

Особено ценни за промотирането на туристическата дестинация са интерактивна презентация и GPS карта на региона. Картата съдържа освен GPS координати на забележителностите, така и снимки и текст за тях. Всеки турист, който притежава GPS сензор може да обходи избран маршрут, ползвайки навигацията, която предлага този продукт.

Разработен е и интернет сайт www.dobrudzha.com, където могат да се намери цялата информация за "Пъстрото лице на Добруджа". Устойчивостта на проекта предполага всички общини да поддържат занапред активно страницата, съобщавайки за събитията от своя календар.