вино
вино / Thinkstock/Getty Images
Четирима пияни шофьори, са засечени от полицията в Добричко на 6 май - Гергьовден.

В 17:55 часа в село Плачи дол е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. 46-годишния водач дал проба за употреба на алкохол - 1,38 промила. Той е криминално проявен, жител на съседното село Приморци.
 
Час по-късно, в село Крушари с лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация е спрян 30-годишен добричлия. При него дрегерът отчел 1,31 промила.
 
С напредването на вечерта, се вдигнал и градусът на празнуващите. В 22:00 часа по бул. „Русия” в град Добрич е спрян лек автомобил „Фиат”, чийто шофьор дал проба за алкохол 2,43 промила. Мъжът е на 35 години, от Добрич.
 
В 22:50 часа отново в областния град е засечен пиян водач - с лек автомобил „Рено”. Управлявал го криминално проявен 34-годишен добричлия, при който уредът за проверка на алкохола показал 1.81 промила.

Всички са били задържани за 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.
 
На 6 май е регистрирано и едно сбиване, сочи бюлетинът на МВР. То станало в град Каварна, който отбелязва празника си този ден. Около 21:00 часа е получено съобщение за възникнал конфликт, прераснал в сбиване. Боят станал между 28-годишен каварненец и него връстник от село Селце в същата община. В инцидента пострадал мъжът от Каварна, който е настанен в местната болница със съмнение за комоцио, без опасност за живота. Побойникът е задържан. По случая се извършва проверка.