Фонтанът на Каварна
Фонтанът на Каварна / Община Каварна
Каварна празнува на 6 май. В морския град в 10.30 ч. на площада ще започне концерт на Фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне", в който ще се включат и гостите от Професионален ансамбъл "Добруджа", както и певицата Ивелина Колева. На същото място вечерта в 20.30 ч. жителите и гостите на града ще могат да видят музикалния спектакъл "Бог Рок" на актьора Филип Аврамов и приятели. Празникът ще завърши със заря. Официални гости на тържествата са делегация от побратимения град Михайловце (Словакия) и депутатът Красимир Янков.

Празник на Каварна
Община Каварна

В поздравителния си адрес до всички каварненци и именници, кметът на общината Нина Ставрева казва: Честит 6 май - Ден на храбростта, празник на Българската армия и ден на град Каварна! Нека Свети Георги пази всеки един от нас и ни вдъхва храброст, смелост, целенасоченост. Този ден е повод да почетем паметта на всички българи, дали живота си в името на свободна и независима България -  нека сведем глава пред доблестта, героизма и патриотизма на българските воини!
Приемете моите искрени пожелания за здраве, лично щастие, увереност и силна воля във всяко ново начинание! На всички именници в този празничен ден  пожелавам да носят с гордост името си! Честит празник, каварненци!"

Кметът Нина Ставрева и гостите
Община Каварна


По повод празника, е въведено временно ограничение на движението в Каварна. Забранява се  движението и паркирането на пътни превозни средства от 20.00 часа на 5 май до 22.00 часа на 6 май по ул. „България” - от ул. „Георги Кирков” до ул. „Димитър Дончев - Доктора”; и по ул. „Добротица” - от ул. „Никола Вапцаров” до края на пешеходната зона. Използват се обходни маршрути: за идващите от Шабла - по ул. „Добруджанка”, покрай базата на „Агроспектър”ООД, ул. „Добротица”, ул. „Георги Кирков”; и за идващите от Балчик - по ул. „Георги Кирков”, ул. „Добротица”, покрай базата на „Агроспектър”ООД, ул. „Добруджанка”.