Районният съд в Генерал Тошево отбеляза 30-годишен юбилей
Районният съд в Генерал Тошево отбеляза 30-годишен юбилей / община Генерал Тошево

Районен съд-Генерал Тошево отбеляза 30 години от създаването си. Юбилеят започна с празничен водосвет на отец Петър, след което слово изнесе председателят на институцията съдия Росен Стоянов. Свое приветствие отправи и кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. В него той посочи, че  вече три десетилетия Районен съд – Генерал Тошево изпълнява своята основна функция, като справедливо отстоява върховенството на закона и ценностите за равноправие и свобода на личността. По повод приноса на съда в опазване на държавността и обществения ред той връчи на неговия председател плакет с герба на Община Генерал Тошево.

Тържеството продължи с представяне книгата на Илия Кишишев „Съдебно дело и съдилища в Генерал Тошево”. В рамките на проявата бяха наградени и средношколците, които писаха есе на тема „Защо трябва да има правосъдие “. След тържеството гостите имаха възможност да разгледат документалната изложба, свързана с историята на съда и Южна Добруджа, организирана от Историческия музей в града. За доброто настроение на присъстващите със свои музикални изпълнения се погрижиха талантливите деца от школата по изкуствата към НЧ „Светлина – 1941”.

Районният съд в Генерал Тошево отбеляза 30-годишен юбилей
netinfo

Днешното тържество по случай отбелязването на 30-ата годишнина от създаването на Районен съд - Генерал Тошево бе предхождано от "Месец на отворените врати". През този период ученици и граждани се запознаха отблизо с естеството на работа в съдебната сфера, правилата за поведение в съда, наблюдаваха как протича едно съдебно дело. Целта на проявата бе да  допринесе за повишаването на правната култура на гражданите и да спомогне за укрепване на доверието в съдебната система.

30 години Районен съд Генерал Тошево осъществява правораздавателната си дейност на територията на община Генерал Тошево и е едно от петте районни съдилища, включени в съдебният район на Окръжен съд Добрич.