Предоставят безплатна правна информация в Регионална библиотека „Дора Габе”

РБ Дора Габе - Добрич
РБ Дора Габе - Добрич
Нова услуга предоставя Регионална библиотека „Дора Габе” на гражданите на област Добрич. Всеки посетител има възможност да получи напълно безплатно информация по правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в своето ежедневие. Услугата е за хора, изправени пред правен казус, който трябва да разрешат без да знаят откъде да започнат и нямат средства за скъпи юридически консултации. 

Гражданите имат възможност да зададат своите правни въпроси на имейл: infocenter@libdobrich.bg, както и на място в Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване. След като бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация. В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.

Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация Глобални библиотеки – България, и с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.