Подновяват 3400 метра водопроводи в Шабленско
Подновяват 3400 метра водопроводи в Шабленско / DarikNews.bg

Ще бъдат подновени 3400 метра водопроводи на  територията на Община Шабла, стана ясно след среща на новия шеф на ВиК-Добрич инж. Юлиян Иванов и кмета на Шабла Райна Бърдарева. Става въпрос за най-амортизираните тръби в морското кметство, съобщават от ВиК.

Днес вече е започнала подмяната на външен довеждащ водопровод от резервоар до  вътрешна водопроводна мрежа в с.Захари Стояново с дължина 950 метра. Предстои подмяна и на мрежа с дължина 1448 м. в село Крапец и 1000 метра в с.Ваклино. Водопроводните тръби и В и К-материалите са осигурени от Община Шабла и земеделски  производители на територията на кметството.

От страна на „В и К ЕООД Добрич е поет ангажимент да извърши изкопните дейности, полагане на водопроводите, следене на времевия график и рационално оползотворяване на тръбите.

Целта на подмяната на външните и вътрешни водопроводи в Община Шабла е подобряване на водоснабдяването, намаляване загубите на вода и намаляване на  разходите на ел.енергия.

„Въпреки сложната икономическа ситуация, новото ръководство на „В и К” ЕООД Добрич продължава да изпълнява добросъвестно задълженията си към своите потребители. Дружеството полага неимоверни усилия да се справя със създалата се тежка финансова обстановка и се стреми да осигурява на своите потребител  непрекъснато  водоподаване”, декларират от ВиК.