Почистват  езерото и морския бряг в района на Тузлата
Почистват езерото и морския бряг в района на Тузлата / netinfo

Почистване на езерото и морския бряг в района на Тузлата организира  сдружение „Белият бряг", съвместно с коалиция  „За да остане природа в България" и община Балчик. Повод за акцията е днешният 31 октомври, който е обявен за Международен ден на Черно море. За всички желаещи да се включат в почистването са осигурени  чували и ръкавици.
 
Паралелно с тази акция ще се проведе залесяване в дворовете на трите балчишки училища. По повод Международния ден на Черно море в художествената галерия на Балчик ще се организират информационни срещи. 
От 13:00 часа е предвидена лекция на  тема  „Заплахите за българска природа и какво можем да направим, за да остане природа в България". В 14:00 часа ще бъде представена темата  „Черно море - толкова близко и толкова непознато", а в   15:00 часа е лекцията „Природата на Северното черноморие и как може да я възстановим и опазим".
 
В 16:00 часа пред художествената галерия ще започне  празничен концерт с добружански песни и хора. Учениците от ОУ „Антим I" ще изнесат рецитал на тема българската природа, а сдружение „Белият бряг" ще обяви и награди победителя в конкурса за лого на Сдружението.
 
Събитията са подпомогнати, посредством Финансовия механизим на Европейското икономическо пространство по проект „За да остане природа", координиран от Българска фондация Биоразнообразие.