Отново обсъждат реформата във ВиК сектора
Отново обсъждат реформата във ВиК сектора / DarikNews.bg

Областният управител Недко Марчев ще участва днес в София в семинар на тема "Взаимодействие между държавните институции и асоциациите по водоснабдяване и канализация за по-ефективно управление на ВиК системите", съобщават от Областна администрация.

Форумът се организира от Министерството на регионалното развитие. Целта е да се представят постигнатите резултати по проекта "Подкрепа на реформата в отрасъл ВиК", през първата година на изпълнението му. Ще бъдат обсъдени дейностите, насочени към изграждане на административен капацитет и материално техническата база на предприятията, както и процедурите по съгласуване и одобрение на регионалните планове за водоснабдяване.
На срещата ще бъде представен проект на правилник за дейността на асоциациите, както и проектодоговор за стопанисване, поддържане и експлоатация на системите за ВиК.

В събитието ще се включат зам.-министър Добромир Симидчиев, областни управители, представители на ресорното министерство, на министерството на околната среда и водите, ДКЕВР, НСОРБ и други институции, ангажирани с темата.