ОИЦ-Добрич отбеляза петата си годишнина
ОИЦ-Добрич отбеляза петата си годишнина / netinfo

Областният информационен център – Добрич отбеляза 5 години от създаването на мрежата от центрове в страната, създадени за популяризиране на възможностите за финансиране на европейските програми. През предишния програмен период на ЕС добруджански фирми са защитили 64 проекта на обща стойност 36 млн.лева, стана ясно на събитието. Финансирани са и 1174 проекта на земеделски производители. За новия програмен период, до момента 10 фирми са сключили договори за 6,5 млн.лева по ОП“Конкурентноспособност“. Над 5700 души са участвали в събитията, организирани от ОИЦ-Добрич за петте години от създаването на центъра.

Обявени бяха резултатите от конкурса за проект на фирма с европейско финансиране, събрал най-много харесвания на страницата на ОИЦ. Това фирма „Сребрист бряг“ЕООД от Балчик със собственик Марияна Митанова, която стопанисва р-т“Морско око“. Чрез защитения проект по ОП“Развитие на човешките ресурси“  са получени средства за ремонт и оборудване на обекта.

Харесвания на сайта на ОИЦ са получили още проекти на Булмат ЕООД, клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ и фирма „Металагро“.